Menu

Przykładowy jadłospis

 

 

Lista najważniejszych alergenów pokarmowych prezentuje się następująco:

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Poniedziałek

Śniadanie: Tosty z mozzarellą i pomidorem1,3,7,10
II Śniadanie: Fit sernik z owocami1,3,7
Obiad: Wątróbka z jabłkiem10
Podwieczorek: Zupa ogórkowa7,9,10
Kolacja: Sałatka z melonem i szynką parmeńską1

Wtorek

Śniadanie: Naleśniki z serkiem waniliowym i dżemem1,3,7
II śniadanie: Koktajl z czarnych porzeczek7
Obiad: Makaron sojowy z kurczakiem6,9
Podwieczorek: Zupa tajska z krewetkami2,9
Kolacja: Leczo warzywne z wołowiną

Środa

Śniadanie: Jajecznica z boczkiem i cebulą1,3
II śniadanie: Twarożek z ogórkiem i waflem ryżowym7
Obiad: Polędwiczka w sosie grzybowym, surówka z buraczków7,5,9
Podwieczorek: Koktajl kiwi z truskawką
Kolacja: Sałatka z kaczką, granatem i kaszą bulgur1,10

Czwartek

Śniadanie: Chleb z pastą jajeczną i rzodkiewką1,7,10
II śniadanie: Placuszki z brzoskwiniami1,3,7
Obiad: Kurczak słodko-ostry z ryżem basmati1,3,6,11
Podwieczorek: Pudding chia z mango7
Kolacja: Makaron z brokułami i fetą1,3,7,10

Piątek

Śniadanie: Omlet z bananami i czekoladą1,3
II śniadanie: Koktajl wiśniowy7
Obiad: Butter chicken z brązowym ryżem i warzywami7,9
Podwieczorek: Sałatka z soczewicy z pomidorami9
Kolacja: Kolorowe gryczotto z indykiem